Kalfsrack met knoflook krieltjes en een frisse salade

4
> 60 minuten
kalfsrack
*
ovengebraad
Vicky van Dijk

Bereidingswijze

Haal een half uur van te voren de kalfsrack uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Snijd de kalfsrack kruislings in en bestrooi met wat peper & zout. Verwarm in een pan wat bakboter en schroei hierin de kalfsrack aan alle kanten dicht. Haal de kalfsrack uit de pan en laat hem wat afkoelen. Bewaar de pan met boter tot later. Want hier bak je straks de krieltjes.

Verwarm de oven voor op 90ºC en zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier. Rits de blaadjes tijm & rozemarijn van de takjes en hak deze samen met de blaadjes salie & krulpeterselie fijn. Pers het teentje knoflook en doe alle kruiden en de knoflook in een kommetje. Voeg hier de fijne rasp van de schil van een ½ citroen en de panko aan toe en meng alles goed door elkaar. Smeer met behulp van een kwastje het vlees van de kalfsrack in met de dijon mosterd. Druk de kruidenkorst goed tegen het vlees van de kalfsrack aan en leg de kalfsrack op het bakpapier. Steek een vleesthermometer in het midden van de kalfsrack en bak de kalfsrack tot hij op 56ºC is gekomen. Dit zal ongeveer een uurtje duren.

Leg alvast een groot stuk aluminiumfolie klaar waar je straks de kalfsrack in kunt laten rusten. Als de kalfsrack op temperatuur is haal je hem uit de oven. Vouw je hem goed in aluminiumfolie en laat je hem 10 minuutjes rusten. Voor de krieltjes pers je de knoflook in een knoflookpers en voeg je deze samen met de krieltjes toe aan de pan waarin je de kalfsrack gebakken hebt. Bak de krieltjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Voeg in de kom waar je de salade zo in doet de balsamico azijn & de extra vierge olijfolie aan toe. Mix door elkaar en breng op smaak met wat peper & zout. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe deze samen met de salade in een schaal. Roer goed door elkaar en bestrooi de salade met wat verkruimelde feta en de pijnboompitten.

Serveer de kalfsrack samen met de krieltjes & de salade.

Bron: Vicky van Dijk

Voor de kalfsrack:

  • 500 g (circa) kalfsrack
  • 1 el dijon mosterd
  • 25 g panko
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 blaadjes verse salie
  • 1 tl verse krulpeterselie
  • ½ citroen
  • peper & zout
  • bakboter

Voor de knoflook krieltjes:

  • 1-2 teentjes knoflook
  • 500 g geschilde krieltjes

Voor de frisse salade:

  • 60 g sla melange
  • 125 g cherrytomaatjes
  • klein handje feta
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el zwarte balsamico azijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper & zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen