Brunchbroodjes met gekruide kalfsschnitzel

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken
Wat Eet Elisa?

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C grill stand. Snijd de kalfsschnitzels in reepjes. Meng alle ingrediënten van de marinade en doe dit bij de reepjes. Schep goed om en zet het vlees minimaal 30 minuten apart zodat de marinade in kan trekken.

In de tussentijd bereid je de broodjes voor. Snij de broodjes door midden en hol ze uit. Dit doe je door de binnenkant eruit te plukken, maar wel zo dat de randen niet te dun zijn. Snijd de ui in halve ringen en fruit ze in een klein scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg dan ook de paprikareepjes toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Schep de ui en de paprika over naar een apart bord en maak de pan schoon.

Bak nu de kalfsschnitzel reepjes gaar en mooi bruin. Voeg de ui en de paprika dan weer toe aan de pan met het vlees en schep een paar keer om. In een ovenschaal zet je de broodjes met de uitgeholde kant naar boven naast elkaar. Het liefst zo dat ze rechtop staan.

Vul elk broodje met de kalfsschnitzel reepjes. Je mag ze best goed vullen tot aan de rand. Strooi dan een handvol geraspte kaas over de gevulde broodjes en zet in de oven. Laat ze ongeveer 5 minuten onder de grill staan tot de kaas gesmolten is. Blijf er wel bij want het gaat heel snel. Zodra de kaas gesmolten is haal je de broodjes uit de oven. Snijd de basilicum fijn en strooi over de broodjes.

En klaar. Serveer de broodjes warm.

Eet smakelijk!

Bron: Wat Eet Elisa?

Ingrediënten:

  • 800 gram kalfsschnitzels
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare boter
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 1,2 theelepel komijnpoeder
  • 1 kleine ui in halve ringen
  • 200 gram bevroren paprikareepjes
  • 5 verse broodjes met knapperige korst (bijv. Turkse puntjes of Surinaamse broodjes)
  • Handvol geraspte kaas
  • Paar blaadjes verse basilicum

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen