Reverse Sear Kalfsmuis van de Black Bastard BBQ:
- Zet de (Black Bastard) BBQ aan op de sear stand en breng het op temperatuur (100°C).
- Kruid de kalfsmuis in met wat himalayazout, een beetje peper en olijfolie.
- Leg het stuk kalfsmuis ongeveer 50 minuten op de BBQ en warm het langzaam op.
- Verander de stand op de BBQ naar Grill en schroei het stuk kalfsmuis aan alle kanten kort dicht.
- Zorg voor die heerlijke korst aan de buitenkant en het sappige vlees aan de binnenkant.
- Laat het vlees even rusten voordat je het gaat aansnijden.
Gegrilde venkel van de BBQ:
- Zet de (Black Bastard) BBQ aan en breng het op temperatuur.
- as de venkel en snijd de bovenste stukjes van de venkel af. Snijd de venkel dan verticaal in dunne plakken. Kook daarna de venkel ongeveer 5 minuten.
- Leg alle venkel stukken in een schaal en voeg hier de rasp van de citroen toe. Voeg iets zout en peper toe. Sprenkel olijfolie aan beide kanten van de venkel.
- Leg de venkel stukken nu op de Black Bastard BBQ en draai de plakken na een paar minuten om. Bak de venkel tot ze iets doorzichtig worden.
- Serveer de venkel stukken op een bord, samen met de kalfsmuis en maak het af met een beetje mango chutney.
Mango chutney als dressing:
- Schil de mango en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook, uien en walnoten fijn.
- Pak een pan met een dikke bodem (bv. een gietijzerenpan) en kook hierin de mangostukjes met de knoflook, de uien en witte wijnazijn op laag vuur.
- Roer het af en toe door. Voeg de kokosbloesemsuiker en kruidnagel toe en kook het 10 minuten.
- Breng het op smaak met de kurkuma, citroensap, venkelzaad en iets zout en kook het nog eens 10 minuten tot jamdikte in.
- Roer de gehakte walnoten er doorheen en doe het geheel in een mooie grote pot. Laat het afkoelen en sluit het af met een deksel of folie.
- Bewaar het in de koelkast!|
Eet smakelijk!|
Bron: Marigoldtwelve