Kalfsmuis met gegrilde venkel en mango chutney

4
> 60 minuten
kalfsmuis
*
BBQ-en
Marigoldtwelve

Bereidingswijze

Reverse Sear Kalfsmuis van de Black Bastard BBQ:

  1. Zet de (Black Bastard) BBQ aan op de sear stand en breng het op temperatuur (100°C).
  2. Kruid de kalfsmuis in met wat himalayazout, een beetje peper en olijfolie.
  3. Leg het stuk kalfsmuis ongeveer 50 minuten op de BBQ en warm het langzaam op.
  4. Verander de stand op de BBQ naar Grill en schroei het stuk kalfsmuis aan alle kanten kort dicht.
  5. Zorg voor die heerlijke korst aan de buitenkant en het sappige vlees aan de binnenkant.
  6. Laat het vlees even rusten voordat je het gaat aansnijden.

Gegrilde venkel van de BBQ:

  1. Zet de (Black Bastard) BBQ aan en breng het op temperatuur.
  2. as de venkel en snijd de bovenste stukjes van de venkel af. Snijd de venkel dan verticaal in dunne plakken. Kook daarna de venkel ongeveer 5 minuten.
  3. Leg alle venkel stukken in een schaal en voeg hier de rasp van de citroen toe. Voeg iets zout en peper toe. Sprenkel olijfolie aan beide kanten van de venkel.
  4. Leg de venkel stukken nu op de Black Bastard BBQ en draai de plakken na een paar minuten om. Bak de venkel tot ze iets doorzichtig worden.
  5. Serveer de venkel stukken op een bord, samen met de kalfsmuis en maak het af met een beetje mango chutney.

Mango chutney als dressing:

  1. Schil de mango en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook, uien en walnoten fijn.
  2. Pak een pan met een dikke bodem (bv. een gietijzerenpan) en kook hierin de mangostukjes met de knoflook, de uien en witte wijnazijn op laag vuur.
  3. Roer het af en toe door. Voeg de kokosbloesemsuiker en kruidnagel toe en kook het 10 minuten.
  4. Breng het op smaak met de kurkuma, citroensap, venkelzaad en iets zout en kook het nog eens 10 minuten tot jamdikte in.
  5. Roer de gehakte walnoten er doorheen en doe het geheel in een mooie grote pot. Laat het afkoelen en sluit het af met een deksel of folie.
  6. Bewaar het in de koelkast!|

Eet smakelijk!|

Bron: Marigoldtwelve

Reverse Sear Kalfsmuis van de Black Bastard BBQ:

  • 1 stuk kalfsmuis
  • Himalayazout en peper
  • 2 el olijfolie

Gegrilde venkel van de BBQ:

  • 2 knollen venkel
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Mango chutney als dressing:

  • 400 g verse mango’s (of diepvries mango)
  • 2 el venkelzaad
  • 1 teen knoflook
  • 75 g uien
  • 75 g ongebrande gehakte walnoten
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 1 kruidnagel (of kruidnagel poeder)
  • Een beetje kurkuma
  • Een beetje citroensap
  • Een beetje zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen