Kalfsburger met truffelmayonaise, gekaramelliseerde appel en groenten

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
grillen
699

Bereidingswijze

  1. Vorm het kalfsgehakt tot 4 bollen van ongeveer dezelfde grootte en druk deze plat tot ongeveer 2 cm dikte. Reinig en schil de wortel en snijd dunne reepjes af met een schilmesje. Was en droog de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  2. Maak de grill klaar voor directe warmte. Grill de kalfsvleesplakjes ongeveer 4 minuten aan beide zijden en breng ze dan op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de hamburgerbroodjes open en verwarm ze aan de rand van de grill. Plaats een grillpan op de grill en verwarm de zonnebloemolie erin. Voeg de appelschijfjes toe, kruid deze met suiker, peper en zout en laat ze op een hoog vuur aan beide zijden karamelliseren gedurende 2 minuten. Meng de mayonaise met de truffelolie.
  3. Smeer truffelmayonaise op alle broodjeshelften. Leg een slablad en vervolgens de worteljulienne op elk van de onderste helften. Daarboven de kalfsvleesplakjes en de appelschijfjes. Plaats de bovenste helften van de broodjes en serveer de burgers onmiddellijk.

Ingrediënten:

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 wortel
  • 2 zurige appelen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el frituurolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 120 g mayonaise
  • 2 el truffelolie
  • 4 slabladeren
  • peper & zout naar smaak

Voedingswaarden

39
48
29

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen