Kalfssukade uit de oven

4
> 60 minuten
sukade
*
ovengebraad
669

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Bak het sukadestuk rondom aan in hete olie. Was de rozemarijn, schud die droog, ris de blaadjes af en hak ze fijn. Meng met de mosterd en boter en bestrijk het sukadestuk hiermee.
  2. Leg het sukadestuk in een vlakke braadslee. Giet het druivensap en het braadvocht erbij en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Laat 2-3 uur garen, totdat het vlees mals is. Giet het braadvocht regelmatig over het sukadestuk.
  3. Snijd de pompoen in parten. Pel de sjalotjes en snijd in partjes. Voeg deze met de kruiden ongeveer 15 minuten voor het einde van de braadtijd bij het vlees.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat het rusten. Zeef het braadvocht, breng het aan de kook en laat het eventueel met een beetje maïzena inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het sukadestuk in plakken, dresseer met de groente op een bord en serveer.|

Lekker met lintmacaroni.

Ingrediënten:

  • 1 kg sukade
  • 2 el plantaardige olie
  • 50 g zachte boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g honingmosterd
  • Zout
  • Peper
  • 200 ml licht druivensap
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 g pompoen
  • ½ bosje bladpeterselie, in reepjes
  • 6 sjalotjes

Voedingswaarden

8
41
53

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.