Brand of the VanDrie Group
Verwarm de olie in een pan met een antiaanbaklaag op middelmatig vuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 140ºC. Bak de achtermuis rondom bruin en voeg de groenten toe en bak het geheel zachtjes. Leg de muis en de groenten plus het bakvocht in een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van oven en braad de muis in ca. 30 minuten rosé (kerntemperatuur 60ºC).
Haal de schaal uit de oven en laat het afkoelen. Vermeng ondertussen de tonijn, de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Voor een gladde saus kunt u de ingrediënten in een blender of keukenmachine mixen. Snijd de muis met een scherp, niet gekarteld mes in dunne plakjes en verdeel de plakjes, tezamen met de groenten, eventueel verrijkt met een slasoort, over vier borden.
Serveer de saus deels op de borden. Het restant in een kom op tafel zetten. Lekker met warm Italiaans brood of knoflookbrood.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film