Kalfsburger met linzenhoekjes

4
0 - 30 minuten
kalfsburger
*
braden
493

Bereidingswijze

De kalfsburger een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. De linzen in zout water koken, afgieten en laten afkoelen. De helft van de linzen pureren. Sjalotjes schillen en in fijne blokjes snijden. Citroen wassen, drogen, daarna de helft van de schil afwrijven en aan de linzen toevoegen. Citroen doormidden snijden en uitpersen. Sap opvangen en bewaren.

Alle linzen met sjalotjesblokjes, maïzena, paprikapoeder, cayenne-peper en wat zout mengen. Met kikkererwtmeel kneden, zodat een deeg ontstaat. Olie in een pan met antiaanbaklaag verwarmen en het linzendeeg met behulp van twee lepels tot dunne pasteitjes vormen, in de pan plaatsen, aandrukken en aan beide kanten goudbruin bakken.

De kalfsburger in olie ongeveer 3 minuten aan beide kanten braden en naar wens kruiden. Rucola wassen, drogen en stengeleindjes verwijderen. Kalfsburger op de borden plaatsen, linzenpastei doormidden delen, in kleine hoekjes snijden en naast de kalfsburger leggen. Aansluitend met rucola garneren.

Met een saus naar keuze opdienen.

Ingrediënten:

  • 4 stuks à 125 g kalfsburger
  • 150 g linzen

  • 1 sjalotje

  • 1 citroen

  • 2 el maïzena
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 4 el kikkererwtmeel
  • Plantaardige olie voor het braden

  • 1 bosje rucola

  • Wat zout
  • Versgemalen peper

Voedingswaarden

48
17
37

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen