Brand of the VanDrie Group
Verwarm de oven voor op 175°C. Kalfsgebraad in een braadpan in 3 el hete olijfolie rondom bruin aanbraden. Uitnemen, en daarna de groenten, de helft van de knoflook en de tomatenpuree daarin ongeveer 3 minuten aanbraden. Met bloem bestrooien, kort aanbakken, daarna het kalfsgebraad er weer in leggen. Kalfsbouillon erover gieten en Italiaanse kruiden toevoegen. Met gesloten deksel in oven ca. 2 uur garen. Tijdens het braden steeds opnieuw met de saus begieten en omkeren.
Het gebraad uit de braadpan halen en in uitgeschakelde oven warm houden. Gebraadbouillon door een zeef voeren in een pan. Olijven bijroeren en aan de kook brengen. De saus met peper en zout op smaak brengen.
In een pan de resterende olie verwarmen en de paddenstoelen daarin ongeveer 5 minuten gaar braden. Als de paddenstoelen mooi bruin zijn, de resterende knoflook onderroeren en kort meebraden. Daarna de peterselie onderroeren en de paddenstoelen met zout en peper kruiden. Het gebraad in sneetjes snijden, met olijfsaus en paddenstoelen op borden schikken en bijvoorbeeld met tagliatelle serveren.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film