Caesar salade met pulled kalfsvlees en hamchips

4
0 - 30 minuten
pulled kalfsvlees
*
bakken
538

Bereidingswijze

Het pulled kalfsvlees in een pan met antiaanbaklaag in wat boter rondom bruineren, laten afkoelen en met zout en peper op smaak brengen. De oven voorverwarmen op 175°C. De hamsneetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen en op het middelste rek knapperig laten braden. De bindsla wassen en droog schudden. Blaadjes in hapklare stukjes trekken.

Voor de dressing eierdooier met olie geleidelijk roeren, zodat een mayonaise ontstaat. Het teentje knoflook in de brij duwen en met mosterd, azijn en room omroeren. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Slablaadjes met de dressing mengen en over vier diepe borden verdelen. Het pulled kalfsvlees uit elkaar trekken en verdelen over de borden. Met Parmezaanse kaas bestrooien en een snee gedroogde ham erbovenop leggen.

Ingrediënten:

  • 400 g pulled kalfsvlees
  • 1 el boter

  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 4 sneetjes aan de lucht gedroogde ham
  • 2 kroppen bindsla

  • 4 el geschaafde Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

  • 2 eierdooiers

  • 8 el olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el Dijon-mosterd

  • 2-3 el witte wijnazijn
  • 4 el room
  • Zout
  • Cayennepeper

Voedingswaarden

2
40
30

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen