Rib, jonge uitjes, champignons, tomaten

4
> 60 minuten
kalfsrib
*
bakken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Pliceer de tomaatjes en breng deze op smaak met zout, peper en olijfolie. Konfijt 90 minuten in de oven van 90°C. Laat afkoelen en verwijder de zaadjes.

Gaar de jonge uitjes in de groentebouillon. Verdeel in lamellen en brand deze met een gasbrander. Bak de rib met boter onder voortdurend arroseren. Laat rusten en snijd in plakjes. Blus de pan af met de kalfsfond. Laat reduceren en passeer door een zeef. Monteer met boter. Voeg, op het laatste moment, wat vlierbesazijn toe. Bereid een salade met de champignons, citroenschil, zout en peper. Dresseer een plak rib op bord en garneer met de salade, de tomaatjes en de uienlamellen. Lepel er de saus bij.

Ingrediënten:

  • 1 dubbele kalfsrib
  • 2 jonge uitjes
  • kalfsfond
  • groentebouillon
  • 4 champignons
  • 6 cocktailtomaatjes
  • vlierbesazijn
  • citroenschil
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen