Mini kalfsgehaktballetjes met Köttbullar-saus en risotto

4
30 - 60 minuten
kalfsgehaktballen
*
bakken
631

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 180°C. De kalfsgehaktballen met de Köttbullar-saus in een vuurvaste schaal doen en op het middelste rek ongeveer 20 minuten verwarmen.

De wortels schoonmaken, schillen, in fijne blokjes snijden en daarna met wat olijfolie rondom aanbraden. Aan de kant leggen. Sjalotjes schillen, in fijne blokjes snijden en in boter glazig stoven. Rijst bijvoegen en kort meestoven. Bouillon toevoegen. Op matige hitte ongeveer 15 minuten laten sudderen. Af en toe omroeren. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de wortelblokjes bijroeren. Ten slotte de Parmezaanse kaas onder de rijst spatelen en met peper en wat zeezout op smaak brengen.

Risotto voor het opdienen in een klein kopje vullen, aandrukken en op de voorverwarmde borden aanbrengen. Doe telkens zes kalfsgehaktballen bij de risotto en giet de Köttbullar-saus eroverheen. Serveer direct.

 

Ingrediënten:

  • 4 Gourmet-pakken (met Köttbullar-saus) kalfsgehaktballen

Voor de risotto:

  • 200 g rondkorrelige rijst

  • 200 g wortels (naar wens ook selderie, pastinaken enz.)
  • 2 sjalotjes

  • 25 g boter
  • 500 ml groentebouillon

  • 40 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Versgemalen peper
  • Wat zeezout

Voedingswaarden

29
23
78

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen