Kalfsleverreepjes in gebonden saus

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
bakken

Bereidingswijze

De kalfslever een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Lever in stroken van gelijke grootte snijden.

Voor de saus de sjalotjes schillen en klein snijden. In boter glazig uitdampen. Met appelsap en kalfsbouillon afblussen en tot een minimum reduceren. Met zout op smaak brengen. Maïzena in water oplossen en geleidelijk in de warme saus roeren, tot die ongeveer gebonden is.

Salie wassen en drogen. Salieblaadjes plukken en in hete olie aan beide kanten ongeveer een minuut frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Haal de kalfslever door de bloem. Klop overtollig bloem af. Olie in een grote pan verwarmen, boter toevoegen en de leverreepjes in schuimende boter rondom bruinen. Erop letten dat de lever niet te sterk wordt doorbakken.

Voor het opdienen de reepjes in het midden van voorverwarmde borden plaatsen. Met zout en peper kruiden. Een beetje hete saus over de lever verdelen. Met gefrituurde salieblaadjes versieren en direct opdienen. Lekker met gnocchi.

Ingrediënten:

  • 600 g (of 4 schijfjes) kalfslever
  • 2 el bloem
  • Plantaardige olie
  • 1 el boter
  • Zout
  • Versgemalen peper

Voor de saus:

  • 3 sjalotjes
  • 1 el boter
  • 150 ml appelsap
  • 500 ml kalfsbouillon
  • Zout
  • 1 tl maïzena
  • 2 el koud water

Plus:

  • 1 bosje salie
  • Plantaardige olie voor het gaar bakken

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.