Kalfsgebraad met gnocchi en gebraadsaus bij rodekool

4
> 60 minuten
kalfsgebraad uit het dikke schouderstuk
*
ovengebraad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Het gebraad in een braadpan in hete bakboter rondom bruin aanbraden. Daarna ui, knoflook en soepgroenten toevoegen en ca. 5 minuten meebraden. Voeg de tomatenpuree toe, en kort meeroosteren. Met de kalfsbouillon afblussen, wat zout en peper erbij, en het paprikapoeder toevoegen.

Het deksel opleggen en het kalfsgebraad ca. 1,5 uur zachtjes garen. Tussendoor met bouillon uit de braadpan begieten en het gebraad omkeren. Daarna gebraad uit de bouillon halen en in uit-geschakelde oven warm houden.

De gebraadbouillon met circa een derde van de soepgroenten pureren. Door een zeef in een pan voeren, aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen. Met een scheut room verfijnen.

De gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op het pakje in kokend zout water gaar laten trekken. Zo gauw ze boven drijven, met een schuimspaan wegscheppen. Het gebraad opensnijden en met saus, gnocchi en bijvoorbeeld rodekool opdienen.

Ingrediënten:

  • 800 g kalfsgebraad uit het dikke schouderstuk
  • 2 el bakboter
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, in blokjes
  • 2 bosjes soepgroenten, in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 ml kalfsbouillon
  • Zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 flinke scheut room
  • 1 kg gnocchi uit het koelvak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen