Aromatisch gebraad van dunne lende met gesmoorde pompoen
4
> 60 minuten
dunne lende
*
ovengebraad
706
Bereidingswijze
De oven op 180°C boven- en onderwarmte voorverwarmen (circulatielucht niet aanbevolen). De dunne lende met de helft van de tijmblaadjes bestrooien.
De zonnebloemolie in een braadpan verwarmen en groenten met tomatenpuree daarin bij hoge hitte ongeveer 3 minuten aanbraden.
Met de kalfsbouillon afblussen, het gebraad erin leggen en alles in de oven ongeveer 35 minuten garen (kerntemperatuur moet ca. 58°C voor medium en 65-70°C voor well done bedragen). Ondertussen het vlees steeds opnieuw met wat bouillon uit de braadpan bedruipen.
Pompoen en knoflook in de hete olijfolie bij matige hitte ongeveer 2 minuten lichtjes bruineren. Zout en peper toevoegen, en het deksel erop leggen. Bij lage warmte ongeveer 15 minuten gaar smoren, af en toe omroeren.
Haal het gebraad uit de braadpan en wikkel het in folie. Gebraadbouillon door een zeef in een pan gieten, de saus onafgedekt bij een hoge hitte ongeveer 5 minuten inkoken, daarna met de ijskoude boter binden. Vlees met groenten en saus op de borden opdienen en bijvoorbeeld serviettenknödel bij serveren.