Op de BBQ: Kalfshapje met Breydelspek en mosterdbier

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
BBQ-en
BBQ tapas

Bereidingswijze

Injecteer het kalfsvlees rondom, op korte tussenafstanden, met de helft van het bier. Gebruik hiervoor een injectiespuit. Laat het vlees een paar uren marineren. Het injecteren kan eventueel de dag voordien.

Bind het vlees op met Breydelspek en snijd het in schijfjes. Meng het venkelzaad, de paprika en het zout en plet het in een vijzel. Bestrooi het vlees met de kruiden.

Maak een reductie van de kalfsfond en de rest van het mosterdbier, kruid af en dik de saus in. Kleur de schijfjes aan en laat ze verder garen op de Oklahoma BBQ (of een ander type gesloten BBQ) op 110°C. Nappeer de kalfshapjes met de saus en werk af met wat scheuten.

Ingrediënten

  • 100 gram kalfshaas
  • 1 flesje mosterdbier (of tripelbier met mosterdzaadjes)
  • 8 plakjes Breydelspek (bacon)
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 kl paprika
  • 1 kl grof zout
  • 5 dl kalfsfond

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen