Op de BBQ: Spiesje van kalfsgehaktballetjes met ananas

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
BBQ-en
BBQ tapas

Bereidingswijze

Snij de ananas in kleine blokjes. Meng het gehakt met de ananasblokjes en een snuifje kaneelpoeder. Kruid met peper en zout. Draai het gehakt in balletjes van ca. 20 gram per stuk. Blancheer de peultjes kort. Leg ze in ijswater zodat ze hun mooie groene kleur behouden.

Rijg de peultjes in een S-vorm op een bamboeprikker: steek het ene uiteinde van het peultje op een prikker, vervolg met een gehaktballetje en sluit af met het andere uiteinde van het peultje. Gril op een matig vuur en bestrijk eventueel met een weinig glazuur.

Werkwijze glazuur: Snijd het citroengras en de sjalotten fijn en stoof ze. Voeg honing en ketchup toe en blus met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout en laat inkoken.

Ingrediënten

  • 150 gram kalfsgehakt
  • ca. 50 gram verse of gevriesdroogde ananas
  • kaneel naar smaak
  • peper en zout
  • 1 pakje peultjes

Voor het glazuur:

  • 2 stengels citroengras
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen