Lasagne met kalfsgehakt en courgette

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
ovengebraad

Bereidingswijze

Neem het kalfsgehakt een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

Voor de bechamelsaus: boter in een pannetje smelten, voeg al roerend de bloem toe, blijf roeren tot dat roux gaar wordt. Voeg melk al roerend, en beetje voor beetje toe. Blijf roeren, laat saus iets indikken en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat saus afkoelen. Indien te dik, voeg roerend wat melk bij. Verhit een wok- of hapjespan voor, voeg 2 eetlepels olie toe en bak het kalfsgehakt rul. Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat het afkoelen.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met lasagnevellen. Verdeel 1/4 van het gehaktmengsel, verdeel de plakjes courgette en dek af met lasagnevellen. Dan weer 1/4 van het gehaktmengsel verdelen en daar overheen de helft van de bechamelsaus gieten. Afdekken met lasagnevellen. 1/4 gehaktmengsel verdelen, basilicum blaadjes verdelen, hou aantal blaadjes achter voor garnering, restant bechamelsaus verdelen, afdekken met lasagnevellen. Als laatste het restant van het gehaktmengsel en daarover de mozzarella verdelen, afdekken met Parmezaanse kaas.

Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Garneer met basilicum.

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 pot basis tomatensaus
  • 1 pak lasagnevellen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 300 gram mozzarella in plakjes
  • 1 courgettes in plakjes
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 bosje basilicum
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • Nootmuskaat
  • Peper uit de molen
  • Zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen