Ragout van zwezerik en champignons

4
0 - 30 minuten
kalfskeelzwezerik
*
koken

Bereidingswijze

Leg de zwezerik in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met de fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de zwezerik in ca. 20 minuten. Laat de zwezerik in het vocht afkoelen, verwijder dan het vet en de vliezen en verdeel ze in niet te kleine stukken. Giet het vocht door een fijne zeef en kook het in tot 2 deciliter.

Verwarm de boter in een braadpan, fruit hierin de champignons, voeg paprikapoeder toe en fruit dit even mee, giet er witte wijn en de ingekookte zwezerikbouillon op en laat alles zachtjes tot de helft inkoken. Voeg room en de stukken zwezerik toe, kook het zachtjes in tot de gewenste dikte en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met roergebakken bladspinazie en aardappelrozetjes.

Ingrediënten

  • 400 gram kalfskeelzwezerik
  • 4 deciliter water
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 citroen, in schijven gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kleine champignons
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.