Ossobuco met fettuccine en saffraan

4
> 60 minuten
ossobuco (kalfsschenkel schijven)
*
bakken

Bereidingswijze

Verhit geklaarde boter in een pan en bak de ossobuco aan beide zijden. Plaats in een braadslede (met deksel) met soepgroenten, bouillon en wijn en smoor in de oven op 180°C gedurende 75-90 minuten. Haal de ossobuco uit de pan en zeef de saus. Kook de fettuccine in zout water.

Snijd voor de saus de ui en de knoflook fijn en bak ze in een pan met olie tot ze doorschijnend zijn. Voeg Saffraan, crème, 100 ml jus, 100 ml water en vermout toe en breng het al roerend aan de kook. Roer de maizena in een kopje met wat water of room tot het glad is en bindt er de saffraan-crème-saus mee. Breng het op smaak met peper. Voeg zout naar smaak toe. Meng de fettuccine met de saus en verdeel deze in vier diepe borden. Schik op elk bord een plakje kalfsschenkel, breng op smaak met peper en serveer gegarneerd met kruiden.

Ingrediënten:

  • 4 stuks ossobuco (kalfsschenkel schijven)
  • 2 eetlepels geklaarde boter
  • 1 pakje soepgroenten, vers of bevroren
  • 250 ml warme bouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 400 g fettuccine
  • 1 sjalot
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 snuifje saffraandraad of geslepen saffraan
  • 100 g room
  • 2 eetlepels witte vermout
  • 2 eetlepels maizena
  • Zout
  • Peper
  • Verse kruiden voor garnering (bijv. peterselie)

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.