Brand of the VanDrie Group
Breng de staart met water aan de kook. Spoel de staart onder koud water af en breng het dan opnieuw met ca. 2 liter water aan de kook. Schuim het water af en voeg de ui, wortel, prei, gekneusde peperkorrels, het laurierblad en de tijm toe en laat alles 4 uur zachtjes trekken. Giet de bouillon door een fijne zeef en pluk het vlees van de gare staart.
Halveer de witlof, verwijder de bittere harten en snijd de witlof in grove stukken. Verwarm de boter in een passende pan, voeg de witlof toe en fruit deze aan zonder te kleuren. Voeg de kalfsbouillon toe en laat alles zachtjes koken tot de witlof gaar is. Voeg de ham en de stukjes staartvlees toe, breng met zout en peper op smaak en kook alles nog even zachtjes door. Schep de soep in warme koppen. Bedek deze met de lobbig opgeklopte room en garneer met flinters roquefort en toefjes kervel.
Lekker met vers gebakken stokbrood.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film