Schnitzel gevuld met kalfsgehakt

1
30 - 60 minuten
kalfsschnitzel, kalfsgehakt
*
ovengebraad
1047

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Sla in de tussentijd de kalfsvleesschnitzel zo groot en plat mogelijk. Meng het kalfsgehakt met de afgebrokkelde feta, de bieslook, eigeel, paprikapoeder en paprikablokjes. Kruid de kalfsschnitzel met wat peper, verdeel de vulling erover (laat een klein randje vrij) en rol het vervolgens op. Zet de randjes vast met cocktailprikkers.

Was de aardappels, meng met 2 eetlepels koolzaadolie en breng op smaak met zout en peper. Spreid ze uit op een bakplaat en bak ze 30 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze halverwege om. Leg dan de twee helften van de paprika met de bolle kant naar boven naast de aardappels.

Wanneer de schil van de paprika begint te blaren en er zwarte vlekken zichtbaar worden, haal het uit de oven en laat het afkoelen onder een vochtige keukenhanddoek. Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bak de ‘blinde vinken’ rondom bruin. Voeg warme vleesbouillon en smoor met gesloten deksel op laag vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

Ondertussen ontvel de paprika's en pureer ze met knoflook, zure room en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de blinde vinken met de aardappeltjes en de dip.

Ingrediënten:

  • 4 (ca. 100 g) kalfsschnitzel
  • 150 g kalfsgehakt
  • 50 g feta
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • 1 eierdooier
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels kleine paprikablokjes
  • 400 g kleine aardappeltjes
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 rode paprika, gehalveerd en schoongemaakt
  • 100 ml vleesbouillon
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 100 g zure room
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Cocktailprikkers

Voedingswaarden

42
74
54

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.