Brand of the VanDrie Group
Blancheer zwezeriken in gezouten water gedurende 20 minuten. Laat uitlekken en verwijder vervolgens de vliesjes en eventuele kraakbeen- en restplekken. Verdeel het zwezerik in "roosjes".
Voor de risotto de boter in een potje verwarmen, de ui erin bakken en dan de rijst toevoegen. Voeg wijn, sap en kalfsbouillon toe in porties met een pollepel en laat het geheel on-der af en toe roeren sudderen tot het vocht is geabsorbeerd. Aan het einde moet de rijst gekookt zijn, maar nog wel een beetje bijten. Roer de sinaasappelschil erdoor en breng op smaak met peper.
Vul de courgettebloemen met roomkaas, draai de bloemen aan de voorkant samen en plaats ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi ze met limoensap en boter en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C.
Verhit de plantaardige olie in een pan, bak er de zwezeriken in en breng ze vervolgens op smaak met zout en peper.
Verdeel de risotto over vier borden. Schik de zwezeriken en courgettebloemen erop.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film