Gegrilde kalfsoester met mezzelune, groene asperges en zelfgemaakte groene pesto
2
30 - 60 minuten
kalfsoesters
*
bakken
Myrna Meiling - myrnamarelfood
Bereidingswijze
Doe de basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas vlokken in een bakje of kom waar je een staafmixer in kunt gebruiken.
Meng deze ingrediënten door elkaar. Voeg daarna een flinke scheut olijfolie toe en meng weer door totdat de pesto mooi glad is. Heb je de pesto liever wat grover? Doe er dan wat minder olijfolie in. Hoe meer olijfolie je toevoegt, des te gladder en fijner de structuur van de pesto word.
Voeg naar smaak zout en peper toe en zet de pesto in de koelkast.
Smeer beide kanten van de kalfsoesters in met peper en zout.
Verwarm wat truffelolie in een koekenpan, bak hierin de paddenstoelenmix. Voeg hier wat knoflook puree aan toe.
Verwarm wat olie in een grillpan, bak het kalfsvlees aan beide kanten 3 minuten. Kook ondertussen de aspergetips en de mezzelune volgens de verpakking.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, afgedekt met aluminium folie.
Meng de mezzelune door de paddenstoelenmix, roer hier 2 el verse pesto door.
Snijd de kalfsoesters in plakken en serveer dit op een bord samen met de asperges en de mezzelune. Strooi verse Parmezaanse kaas en rucola over de mezzelune en wat pesto over het vlees.