Kalfskotelet, met groenteschotel en zoete aardappelpuree

4
> 60 minuten
kalfskotelet
*
grillen
By Amber

Bereidingswijze

Haal de koteletten minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Dep het vlees droog met een keukenpapiertje. Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de groenten in grove stukken. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal. Strooi de kruiden over de groenten en sprenkel de olijfolie er overheen. Deze schotel dient 45 minuten in de oven te staan. Elke 15 minuten de groente omroeren. Verwarm circa 10 minuten voor de groenten klaar zijn de grillpan en vet hem in met wat olie. Bak de koteletten 6 tot 8 minuten goudbruin.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, spoel ze even af en kook ze vervolgens in 7-10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Rasp de komkommer en laat de komkommer uitlekken in een zeef boven een kom. Als de komkommer uitgelekt is, meng je in een kom de Griekse yoghurt, komkommer, scheutje olijfolie, knoflook en een snufje zout en peper. Zet de Tzatziki in de koelkast totdat je hem gaat gebruiken.

Eet smakelijk!

Bron: By Amber

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfskotelet

De groenteschotel + zoete aardappelpuree:

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gr Kastanjechampignons
  • 250 gr wortelen
  • Bosui
  • 3 el olijfolie
  • Kruiden: Tijm, Oregano, Rozemarijn en Peterselie (hoeveelheid naar smaak)
  • 5 grote zoete aardappelen
  • 2 grote aardappelen

Tzatzikisaus:

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje zout en peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.