Brand of the VanDrie Group
How to - achtermuis:
Let op: doe dit een avond van tevoren, zodat de marinade goed kan intrekken. Marineer de muis met het zakje marinade. Voeg geen olie toe, maar marineer het stuk vlees droog (anders dan dat op de beschrijving staat weergegeven). Na het marineren verpak je het vlees in vershoudfolie en leg je het in de koelkast.
De volgende dag pak je het vlees uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Maak ondertussen de barbecue klaar voor indirecte bereiding met een keteltemperatuur van 100°C.
Als de barbecue op temperatuur is, leg je het gemarineerde vlees op het indirecte gedeelte. Steek de thermometer in het vlees en doe de deksel op de barbecue. Wanneer het vlees op 52°C is, haal je het vlees van de barbecue en verpak je het in aluminiumfolie om het te laten rusten. Tijdens het rusten stook je de barbecue zo heet mogelijk op (zonder deksel). Wanneer de kolen heet zijn, leg je het vlees (zonder aluminiumfolie) boven de hete kolen om af te bakken tot een temperatuur van 55°C. Hierna verpak je het vlees wederom in aluminiumfolie om het te laten rusten totdat het vlees afgekoeld is. Maak ondertussen de tonijnmayonaise.
Snijd het vlees in dunne plakken. Maak de borden op.
How to - tonijnmayonaise
Doe de mayonaise, tonijnstukken en 4 zongedroogde tomaatjes in een kom en mix met de staafmixer tot een glad geheel. Begin met 4 zongedroogde tomaatjes en voeg naar smaak eventueel meer toe. Voeg daarna naar smaak citroensap, peper en zout toe. Wanneer de saus te dik is, kun je wat water toevoegen. Doe de saus in een afgesloten bakje en zet in de koelkast.
How to - gegrild brood
Verwarm de grillpan en snijd een brood in dikke plakken. Grill het brood aan beide zijden, totdat je een zichtbaar grillrandje krijgt.
Bron: Food à la Lot
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film