Kalfsschnitzel met een gebakken ei

2
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken
Foodaholic.nl - Passie voor lekker eten

Bereidingswijze

1.Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Dep droog en haal de schnitzels eerst door de bloem, klop het overtollige bloem er vanaf. Vervolgens haal je de schnitzels door het ei, laat het even boven het bakje uitdruipen, en haal ze door het paneermeel en druk goed aan.

2. Verwarm 2 koekenpannen op het vuur. Eén grote koekenpan waar de schnitzels in kunnen en 1 wat kleinere voor de eitjes. Verhit in de pan van de schnitzel een klontje boter en een eetlepel olijfolie en in de pan van de eieren een beetje olijfolie.

3. Breek de eitjes en bak ze in de koekenpan, strooi de geraspte kaas en bieslook er overheen. Zo kan de kaas nog een beetje smelten. Bak de schnitzels in 4 a 5 minuten rondom mooi goudbruin en knapperig.

4. Serveer het eitje op de schnitzel en serveer met een groente of salade die je lekker vindt. Wij gingen voor huisgemaakte eiersalade. Geniet ervan!

Bron: Foodaholic

Voor de schnitzels:

  • 2 stuks kalfsschnitzel
  • 1 ei, geklutst
  • 50 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • Zout en peper naar smaak

Voor het gebakken ei:

  • 1 ei
  • 4 eetlepelsgeraspte jonge kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Bieslook

Overig:

  • Boter en olie om in te bakken

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.