Op tabaksblad gerookte kalfszwezerik met een saus van cichorei

1
30 - 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
***
koken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de emulsie met de staafmixer. Reduceer voor de saus de noilly prat met de champignons en sjalotten, voeg de cichorei, zure room en kardemom toe en laat infuseren. Passeer de saus door een zeef en schuim voor het serveren kort op. 
Meng alle ingrediënten voor de compote en laat op laag vuur zachtjes smoren.

Toast de pijnboompitten lichtbruin, voeg suiker toe, laat carameliseren en laat vervolgens afkoelen en uitharden. Hak de massa grof 
en voeg toe aan de compote. Smaak de compote af met de witte wijnazijn. Pocheer de zwezerik in gezouten water en pareer deze. Laat onder druk afkoelen, portioneer en bak krokant in geklaarde boter. Rook de zwezerik op tabaksblad en serveer op de compote. 
Schep er de schuimige saus omheen.

Foto: Dirk Kerstens

Ingrediënten:

  • kalfszwezerik (hart)
  • geklaarde boter
  • tabaksblad

Voor de cichorei-emulsie:

  • 39 g cichorei-olie
  • 50 g basismayonaise
  • 
40 g griekse yoghurt

Voor de saus van cichorei:

  • 7 dl noilly prat
  • 50 g fijngesneden champignons
  • 2 sjalotten
  • 300 g zure room
  • 15 g cichorei
  • 1 geplette kardemompeul

Voor de uiencompote:

  • 1 ui in fijne plakjes gesneden
  • witbier
  • boter

Voor de pijnboompitten:

  • 300 g pijnboompitten
  • 100 g suiker
  • witte wijnazijn

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.