Saucijs met linzen, parelcouscous en romanesco

4
0 - 30 minuten
kalfssaucijs
*
bakken

Bereidingswijze

Breng een pan met 2 liter water en wat zout aan de kook, voeg de couscous hierin toe en kook in circa 12-15 minuten gaar. Giet de couscous af, spoel met koud water en laat het 1 minuut uitlekken. Snijd de gewassen paprika en courgette in blokjes en roerbak kort. Was de tomaatjes, snij in kwarten en meng de groenten door de couscous. Breng op smaak met de olijfolie, citroensap, ras el hanout, peper en zout. Snij de romanesco in roosjes en was deze.

Kook de gewassen linzen in ruim water met zout in circa 15 minuten gaar. Giet de linzen af en breng op smaak met 25 gram boter, peper en zout. Bak ondertussen de saucijzen in de zonnebloemolie rondom in ca 8-10 minuten gaar en goudbruin. Kook de gewassen romanesco roosjes beetgaar in kokend water en breng op smaak met een lepel boter en peper en zout. Haal de saucijzen uit de pan en bak de gesnipperde uitjes kort aan en meng met de linzen.

Serveer de saucijzen op de linzen met de couscous salade gegarneerd met gesneden olijfjes en de romanesco ernaast.

Ingredients

  • 4 stuks kalfssaucijs
  • 200 gram rode linzen
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 stuk romanesco (of bloemkool)
  • 12 stuks cherrytomaatjes
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuks ui
  • 8 stuks groene olijven zonder pit
  • 50 gram boter
  • 1/2 eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.