Stoofpotje met sinaasappel en port

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
stoven
Verantwoord snoepen

Bereidingswijze

Snijd de ui en winterpeen in kleine stukjes. Verhit een hapjespan met olie op het vuur. En bak hierin de ui en winterpeen. Dep ondertussen de riblappen droog en snijd in blokjes. Bestrijk met peper en bloem. Haal de ui en winterpeen uit de pan en bak nu de riblappen rondom goudbruin. Voeg de bouillon, sinaasappelsap, port, jam, soja saus in een pannetje en verwarm deze langzaam. Zodat het vlees niet schrikt als deze vloeistoffen erbij worden gevoegd.

Als het vlees goudbruin is kunnen de ui en winterpeen bij het vlees worden gevoegd en het vuur naar de laagste stand gedraaid worden. Daarna kunnen ook de vloeistoffen toegevoegd worden. En als laatste het kaneel stokje, laurierblad en kruidnagel. Doe de deksel op de pan en laat minimaal 2 uur stoven.

Heerlijk met aardappeltjes uit de oven met schil en haricots verts met parmaham.

Bron: Verantwoord snoepen

Ingrediënten:

  • 1 kg kalfsriblap
  • 500 g winterpeen
  • 1 ui
  • bloem
  • 400 ml herbes de provence/groente bouillon
  • 250 ml sap van sinaasappel
  • 60 ml rode port
  • 4 tl rozenbottel jam (minder suiker variant)
  • 1 tl soja saus
  • 2 tl kruidnagel
  • 2 laurierbladen
  • 1 kaneel stokje

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.