Entrecote met broccoli en champignons

2
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
*
bakken
ByAmbernl

Bereidingswijze

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en dep droog. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zout. Verwarm in een pan (op hoog vuur) de boter. Leg de entrecote in de pan en bak op hoog vuur. Voor rare 1-2 min.;medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat de entrecote in aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten.

Verhit de olijfolie in de pan en fruit je de rode ui en knoflook 1 minuut. Voeg dan de champignons en broccoli toe en bak op hoog vuur een paar minuten. Schud af en toe met de pan zodat de paddenstoelen en broccoli niet verbranden.

Doe de yoghurt en mayonaise in een kom en pers 3 teentjes knoflook in het kommetje. Voeg een beetje citroensap toe en maak af met wat verse bieslook. In de tussentijd heeft de entrecote zijn rust gehad en maak je je bord naar wens op.

Ps Geef het gerecht een upgrade en snij de cherrytomaatjes in een leuk figuurtje.

Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 2 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 stronkje broccoli
  • peper en zout naar smaak
  • rucola sla

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.