Tagliata van kalfsentrecote

2
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
*
bakken
Elsschrijft

Bereidingswijze

Laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood af.

Dep de entrecotes droog, doe de roomboter in een koekenpan, laat goed warm worden en bak hierin de entrecotes op hoog vuur. Hoe lang je bakt hangt af van hoe rood je je vlees wilt hebben. Ik wilde voor deze tagliata graag rood, dus ik bakte 1-2 minuten aan 1 kant, keerde toen om en bakte daarna weer 1-2 minuten. Voor medium doe je hetzelfde, alleen bak je langer: 2-3 minuten per kant. Doorbakken kan natuurlijk ook, maar vind ik zelf minder lekker, zeker bij dit gerecht. Wil je dit toch graag, bak dan 4 tot 5 minuten per kant. Gebruik voor het keren liever een tang dan een vork. Wanneer je namelijk met een vork in het vlees prikt verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Dat is is wat je echt wilt voorkomen, zeker bij een zo'n kwalitatief goed stuk vlees.

Wanneer je je vlees hebt gebakken op de manier zoals jij het graag wilt, leg het dan nog even in een stuk aluminiumfolie. Dan kan het rusten en nagaren. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.

Tijdens dit nagaren maak je de simpele salade. Snijd hiervoor de cherrytomaatjes doormidden. Leg op ieder bord een hand rucola en verdeel de tomaten erover. Garneer met de balsamicosiroop.

Pak je stuk vlees na 5 minuten uit het aluminiumfolie en snijd hier dunne plakken van. Verdeel ze over de salade en top af met een flinke hand parmezaan.

* Ik kocht deze siroop kant-en-klaar, maar je kunt het ook zelf maken door balsamico azijn te mengen met suiker. Gebruik dan de verhouding 2/3e azijn, 1/3e suiker.

Eet smakelijk!

Bron: Elsschrijft.com

Ingrediënten:

  • 2 stuks ongeveer 200 gram per stuk kalfsentrecote
  • 40 gram rucola
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2 handen parmezaanse kaas flakes
  • 50 ml balsamico-stroop*
  • 25 gram roomboter
  • half ciabatta brood

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen