Kalfsstoofpotje met zoete aardappel en bloemkoolpuree

4
> 60 minuten
kalfssukade
*
bakken
Laura's Supervood

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Verwarm een eetlepel olijfolie in een stoofpan. Kruid de sukade met peper en zout en voeg toe aan de pan. Bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin, haal het uit de pan en zat apart in een schaaltje. Het hoeft niet gaar te zijn.

Snipper de ui, snijd de wortel in halve plakjes en de selderij in plakjes. Voeg dit toe aan de pan en bak zo’n drie minuten. Voeg erna de fijngesneden knoflook en in stukjes gesneden champignon toe. En bak ook drie minuten mee. Voeg de bloem en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee. Voeg de wijn, water, bouillonblokje, tijm, laurierblad en het vlees toe. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Laat 30 minuten pruttelen.

Voeg de zoete aardappel toe en laat nog zo’n 20 minuten doorkoken tot de saus indikt. Als het te dik wordt kun je er nog wat water aan toevoegen. Verwijder de tijmtakjes en het laurierblad. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool puree Kook de bloemkoolroosjes in ruim water. Kook deze gaar in zo’n tien minuten. Giet de bloemkool af. Laat een klein beetje afkoelen. Doe de bloemkool erna in een schone theedoek en wring een deel van het vocht uit de bloemkool. Kijk uit dat je je handen niet verbrand want dit kan nog best warm zijn. Doe de bloemkool terug in de pan, doe de overige ingrediënten erbij. Voor een grove puree kun je de bloemkool pureren met een stamper, wil je liever een gladdere structuur kun je de staafmixer er doorheen halen.

Serveer de stoof met de bloemkoolpuree en wat verse peterselie.

Bron: Laura's Supervood

Kalfsstoofpotje:

  • 300 gram, schoongemaakt, in blokjes kalfssukade
  • ½ zoete ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 5 kastanje champignons
  • 1 el tomatenpuree
  • 20 gram bloem
  • 650 ml water
  • 1 runderbouillon blokje
  • 60 ml rode wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurier blad
  • 180 gram zoete aardappel in blokjes
  • Peper/zout naar smaak
  • Verse peterselie

Bloemkoolpuree

  • 1 bloemkool
  • 35 gram roomboter
  • 30 gram zuivelspread light
  • 2 el slagroom
  • Peper/zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen