Hachee van kalfsvlees

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
braden
FoodAholic

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Peper en zout het vlees en meng het met de bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom aan.
  2. Snijd de uien in halve ringen en doe samen met suiker, appelstroop en ketjap bij het vlees. Bak dit even mee.
  3. Doe de bouillon in de pan erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en zet de deksel schuin op de pan. Laat het vlees 2,5 uur sudderen. Roer regelmatig even goed door.
  4. Na die 2,5 uur verkruimel je de ontbijtkoek erin en laat dit nog even een half uurtje mee sudderen.

Ingrediënten:

  • 1 kilo, gesneden kalfsriblap
  • 6 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 80 gram boter
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • Zout en peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.