Romige ragout met gnocchi en bladerdeeg vormpjes

4
30 - 60 minuten
kalfsachtermuis
*
bakken
Jessie - Brunchchick

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine blokjes en bak deze ongeveer 5 minuutjes in een grote pan. Giet er een liter kokend water bij en laat het vlees met 2 bouillonblokjes nog even 20 minuutjes op laag vuur staan. Haal het vlees uit de bouillon en zet het vlees aan de kant.

Neem een nieuwe pan en smelt hier de boter in. Laat de boter niet bruin worden! Zodra de boter gesmolten is, voeg je in één keer de bloem toe en roer je dit met een houten lepel goed door elkaar tot een papje. Blijf nog even goed doorroeren totdat de bloem helemaal gaar is.

Voeg nu met een soeplepel de bouillon in delen toe aan het bloem-boter-mengsel. Roer goed na iedere schep bouillon. Herhaal dit totdat je de juiste dikte hebt bereikt van de ragout. Zet het vuur uit.

Snijd een grote ui in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan. Snijd de champignons in schijfjes en voeg deze bij de uien. Breng de ui en champignons op smaak met zout, peper en peterselie. Zodra de champignons gaar zijn, voeg je deze toe aan de ragout. Voeg ook het kalfsvlees toe.

Zet de pan ragout op laag vuur en roer alle ingrediënten langzaam door elkaar. Breng de ragout op smaak met zout, peper, peterselie naar wens (ik hou van veel peterselie) en natuurlijk een scheutje droge witte wijn!

Ontdooi 2 plakjes bladerdeeg en snijd hier leuke figuurtjes uit. Ik heb dit keer gekozen voor vierkantjes. Klop het ei in een bakje los en smeer de bladerdeegvormpjes in met ei. Dit gedaan? Zet ze dan een paar minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Bak in een pan de gnocchi met een klein beetje olijfolie gaar en dan is het tijd om je bord mooi op te dekken!

Ingrediënten:

  • 500 gram, gevliesde kalfsachtermuis
  • 50 g bloem
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 250 g champignons naar keuze
  • 1 grote ui
  • Peterselie
  • Bouillonblokjes
  • 2 plakjes bladerdeeg (naar keuze)
  • 1 ei
  • Een pak gnocchi (vers maken kan ook)
  • Een scheutje droge witte wijn
  • Olijfolie

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen