Brand of the VanDrie Group
Haal het kalfsrack 2 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Maak met een scherp dun lang mes inkepingen verdeeld over in het rack en steek daar de verse takjes tijm, rozemarijn en doorgesneden knoflooktenen in. Besprenkel met olijfolie en verse peper uit de molen. Zet in een oven van 80°C en gaar tot een kerntemperatuur van 56°C, afhankelijk van de dikte van de lende en de oven duurt dit ca 1,5 tot 2 uur.
Was en schil ondertussen de groenten en krieltjes en snijdt in grove stukken. Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Als het rack klaar is haal deze uit de oven en zet die op 200°C en rooster hierin de groenten ca 20-30 minuten.
De knoflook en kruiden verwijderen en het rack afbranden met een gasbrander of 10 minuten in de hete oven om te laten kleuren. Daarna onder aluminiumfolie 10 minuten laten rusten.
Verdeel de groenten over 4 borden en snijdt de rack in mooie koteletten en leg die op de groenten. Serveer eventueel met wat jus of bijvoorbeeld een citroenmayonaise.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film