Burger met gepofte ui

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt of 4 kant en klare kalfsburgers
*
bakken

Bereidingswijze

Verhit een oven voor tot 160°C en pof de hele ui in de schil ca 45 minuten. Breng het gehakt op smaak met peper vorm 4 gelijke ballen en druk plat tot burger. Grill in een grillpan, op de barbecue of bak in een koekenpan tot ze bijna gaar zijn.

Leg de laatste minuten een plak Cheddarkaas op de burgers zodat die licht smelten. Bak de broodjes kort af in de oven en snij ze open. Pel de ui en snijdt deze in ringen, pas op want ze kunnen erg heet zijn van binnen. Beleg de broodjes met de gewassen en gedroogde sla, tomaat, burger, uiringen en augurk.

Serveer met frisse aangemaakte salade en saus naar smaak.

Ingrediënten:

  • 500 gr kalfsgehakt of 4 kant en klare kalfsburgers
  • peper/ zout naar smaak
  • 4 kaiserbroodjes
  • slasoorten naar keuze
  • 1 middelgrote ui (Cévenne indien verkrijgbaar)
  • augurk in plakjes of blokjes
  • 4 plakken tomaat
  • mayonaise en ketchup
  • 4 plakken Cheddarkaas

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.