Verhit een oven voor tot 160°C en pof de hele ui in de schil ca 45 minuten. Breng het gehakt op smaak met peper vorm 4 gelijke ballen en druk plat tot burger. Grill in een grillpan, op de barbecue of bak in een koekenpan tot ze bijna gaar zijn.
Leg de laatste minuten een plak Cheddarkaas op de burgers zodat die licht smelten. Bak de broodjes kort af in de oven en snij ze open. Pel de ui en snijdt deze in ringen, pas op want ze kunnen erg heet zijn van binnen. Beleg de broodjes met de gewassen en gedroogde sla, tomaat, burger, uiringen en augurk.
Serveer met frisse aangemaakte salade en saus naar smaak.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven