Haas in pasteideeg, jus de veau en groentjes van het seizoen

4
> 60 minuten
kalfshaas
***
ovengebraad
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het pasteideeg en laat enkele uren rusten. Rol het deeg op het juiste formaat uit, maar in elk geval 5 mm dik.

Bak de uitjes en champignons aan in roomboter, voeg de peterselie toe en bind de duxelles* indien nodig af. Laat de duxelles afkoelen, strijk dun op het pasteideeg en laat rusten. Bak de haas aan en leg op de duxelles.

Vouw het deeg om de haas en zorg ervoor dat bij het bakken de naad onder komt. Strijk in met eidooier, decoreer met restjes deeg en bak in de oven van 180°C tot een kerntemperatuur van 56°C.

*Duxelles is een mengsel van zeer fijn gesneden paddenstoelen, ui of sjalot en kruiden.

Ingrediënten:

  • 1 kg, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • olijfolie
  • roomboter
  • zout
  • peper
  • eidooier

Voor het groentegarnituur:

  • aspergetips
  • edamame boontjes
  • geroosterde bloem­kool
  • bospeen
  • mini witloof
  • Hollandse champignons
  • kleine Amsterdamse uitjes
  • jus de veau

Voor het pasteideeg:

  • 1 kg bloem
  • 250 g reuzel
  • 33 cl water
  • 20 g zout
  • 1 ei

Voor de duxelles*:

  • 250 g fijngesneden champignons
  • 100 g gesnipperde ui
  • 20 g gesneden bladpeterselie
  • 40 g roomboter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.