Brand of the VanDrie Group
Verwarm een grote braadpan tot matige temperatuur en bak het gehakt in olijfolie met ui, knoflook, paprika, aubergine en chili. Voeg kikkererwten, kaneel, piment, sumak, pijnboompitten zout en peper naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes garen op laag vuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C. Meng yoghurt met harissa in een kom en zet even opzij. Maak pesto van korianderblaadjes, peterselie, chili, olijfolie en citroen. Doe het gehakt in een ovenschaal en giet hier de kokend hete kalfsbouillon op. Maak 4 kuiltjes in het gehakt en breek hier de eieren in. Plaats de schaal 10 min in de oven. Garneer met geroosterde trostomaatjes en blaadjes koriander. Serveer met de yoghurtsaus en de kruidenpesto.
Lekker met turks brood en een frisse salade.
Tip: Sumak en harissa vind je in de Toko. Eventueel kun je sumak vervangen voor schil en sap van 1 citroen.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film