Brand of the VanDrie Group
Haal het vlees 30 minuten voor het klaarmaken uit de koelkast. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat wellen. Houd warm. Dep de schnitzels droog en snij ze in dunne reepjes.
Snijd de tomaten kruisgewijs in en leg ze kort in kokend water. Haal ze eruit, laat ze in koud water schrikken, pel ze en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in blokjes. Maak de peultjes schoon, snijd de einden eraf, was ze en laat ze uitdruipen. Maak de wortels schoon, schil ze, was ze en snijd ze in dunne plakken of reepjes. Verhit de olie in een wok of een hoge pan.
Braad de reepjes in 2 gedeelten al roerend 3 - 4 minuten, breng op smaak met zout en peper, neem ze eruit en houd ze warm. Doe de boter bij het bakvet en laat warm worden. Laat de uiblokjes er al roerend in zweten, voeg de peultjes en wortel erbij en laat al roerend 1 minuut bakken. Giet de groentebouillon erbij en laat de groenten afgedekt in 3 - 4 minuten gaar worden.
Doe de tomaten en het vlees in de wok en laat enkele minuten verhitten. Breng het geheel op smaak met sojasaus en cayennepeper. Maak de basilicum klein en doe die erdoor. Leg op de borden met de bulgur.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film