Lever met rösti en tomaten uit de oven

4
30 - 60 minuten
kalfslever
*
bakken

Bereidingswijze

Haal de lever uit de koelkast, snijd in plakken van ongeveer anderhalve centimeter en laat op kamertemperatuur komen.

Voor de rösti: kook de aardappels in water en laat afkoelen.

Voor de tomaten: verwarm de oven voor op 160°C. Was de tomaten en rozemarijn en dep ze droog. Halveer de tomaten en hak de rozemarijn grof. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met olijfolie, honing en peper. Marineer de tomaten hierin. Doe de tomaten in een ovenschaal en strooi de rozemarijn erover. Bak ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

Voor de rösti: schil de gekookte aardappels en rasp grof. Breng de aardappels op smaak met peper en zout. Doe de massa in een pan met antiaanbaklaag en bak in boter op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Eventueel na het bakken warmhouden.

Haal de lever met beide kanten door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf en bak aan beide kanten twee minuten in de boter. Breng pas na het bakken op smaak en serveer het direct op voorverwarmde borden met de oventomaten en rösti.

Voor de kalfslever:

  • 600 gram, gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 2 el bloem
  • 4 el geklaarde boter
  • versgemalen peper

Voor de tomaten:

  • 300 g cherrytomaatjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • Versgemalen peper

Voor de rösti:

  • 600 g vastkokende aardappels
  • Versgemalen peper
  • 2 el boter

Plus:

  • zout om op smaak te brengen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen