Bovenbil met speculaasjenever, gebakken minimaïs

4
30 - 60 minuten
kalfsbovenbil
***
sous vide
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Meng 3 eetlepels speculaasjenever en 1 eetlepel balsamico en laat hierin het vlees enkele uren marineren. Gaar vacuüm gedurende 1 uur op 58°C. Bak de gesneden minimaïs in schuimende boter en blus af met balsamicoazijn.

Kook de bospeentjes en jonge uitjes in gezouten water. Laat 1 dl jenever reduceren met 5 cl balsamicoazijn, voeg 1 dl room toe, laat reduceren en breng op smaak met jus de veau.

Dresseer het vlees in een diep bord en garneer met de groenten. Sauceer rijkelijk zoals bij een fricassee en maak af met kruiden en bloemen.

Ingrediënten

  • 600 gram, zonder deksel gevliesd kalfsbovenbil
  • 12 st. minimaïs
  • boter
  • 4 jonge uitjes
  • 4 bospenen
  • Loos speculaasjenever
  • witte balsamico
  • room
  • jus de veau
  • Wambrechies jenever
  • jus de veau
  • kruiden
  • bloemen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen