Brand of the VanDrie Group
Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koeling. Snijd de schnitzels, op de draad, in dunne reepjes. Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Voeg wat olie toe en bak de reepjes om en om bruin. Blus af met witte wijn, kook de wijn in en haal de pan van het vuur. Venkel halveren en haal het venkelgroen er af. Snijd het kontje van de venkel af en snijd het knolletje in reepjes. Rooster het venkelzaad even kort in een pan, pas op dat het niet verbrand. Plet de geroosterde venkelzaadjes.
Tomaten wassen en verwijder het kroontje. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en snijd het in hele fijne blokjes. Bak de venkelreepjes in olijfolie aan, voeg de knoflook, venkelzaadjes en tomatenblokjes toe. Schep voorzicht om. Blus af met een scheutje pastis. Breng op smaak met eventueel zout en peper uit de molen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructie op de verpakking al dente (beetgaar). Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer er wat olijfolie door. Voeg de vleesreepjes en het groenten mengsel toe en schep voorzichtig om. Serveer het direct in voorwarmde diepe borden, garneer met fijngehakte venkelgroen en geraspte Pecorino.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film