Brand of the VanDrie Group
Snij de zijkant van de schenkels in zodat tijdens het bakken kromtrekken wordt voorkomen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur, voeg olijfolie toe. Bak de schenkels om en om tot ze goudbruin zijn en leg de schenkels dan in een grote juspan.
Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg spekreepjes toe, bak even snel aan. Matig de temperatuur en voeg ui en wortel toe, laat even fruiten. Voeg het geheel aan de schenkels toe samen met tijm, laurier, kruidnagel, zout en peper en 0,75 l kalfsbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat op laag vuur stoven, circa 2 uur. Voeg dan de geweekte bonen, krieltjes en nog een ½ liter kalfsbouillon toe en laat het geheel zachtjes stoven tot de krieltjes gaar zijn. Voeg eventueel nog wat zout toe.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film