Schenkel, met gestoofde bonen

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
**
stoven

Bereidingswijze

Snij de zijkant van de schenkels in zodat tijdens het bakken kromtrekken wordt voorkomen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur, voeg olijfolie toe. Bak de schenkels om en om tot ze goudbruin zijn en leg de schenkels dan in een grote juspan.

Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg spekreepjes toe, bak even snel aan. Matig de temperatuur en voeg ui en wortel toe, laat even fruiten. Voeg het geheel aan de schenkels toe samen met tijm, laurier, kruidnagel, zout en peper en 0,75 l kalfsbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat op laag vuur stoven, circa 2 uur. Voeg dan de geweekte bonen, krieltjes en nog een ½ liter kalfsbouillon toe en laat het geheel zachtjes stoven tot de krieltjes gaar zijn. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfsschenkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram ui in blokjes
  • 150 gram wortel in blokjes
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1¼ liter kalfsbouillon
  • 1 takje tijm
  • 3 blad laurier
  • 4 stuks kruidnagel
  • 250 gram krieltjes
  • 150 gram witte bonen
  • 150 gram bruine bonen
  • 150 gram kapucijners
  • 150 gram borlottibonen
  • 20 gram platte peterselie grof gesneden
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.