Brand of the VanDrie Group
De spareribs ongeveer zes uur in de koelkast laten ontdooien, een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De spareribs uit de verpakking halen en droogdeppen.
Voor de barbecuesaus de chilipeper eerst in fijne reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. De knoflooktenen pellen en eveneens in fijne blokjes snijden of door een knoflookpers drukken. Alles vermengen met de overige ingrediënten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spareribs op de grill leggen (altijd indirect grillen).
Zorg ervoor dat in de grill een constante grilltemperatuur van 150 tot 160°C wordt aangehouden. De grilltijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De bovenzijde van de spareribs 5 minuten voor het einde van de gaartijd met een beetje rode marinade bestrijken. De barbecuesaus als dip erbij serveren.
Tip: Lekker met friet, aardappelpuree of koolsalade.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film