Spareribs met barbecuesaus

4
30 - 60 minuten
kalfsspareribs (sous-vide gegaard)
*
BBQ-en
427

Bereidingswijze

De spareribs ongeveer zes uur in de koelkast laten ontdooien, een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De spareribs uit de verpakking halen en droogdeppen.

Voor de barbecuesaus de chilipeper eerst in fijne reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. De knoflooktenen pellen en eveneens in fijne blokjes snijden of door een knoflookpers drukken. Alles vermengen met de overige ingrediënten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spareribs op de grill leggen (altijd indirect grillen).

Zorg ervoor dat in de grill een constante grilltemperatuur van 150 tot 160°C wordt aangehouden. De grilltijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De bovenzijde van de spareribs 5 minuten voor het einde van de gaartijd met een beetje rode marinade bestrijken. De barbecuesaus als dip erbij serveren.

Tip: Lekker met friet, aardappelpuree of koolsalade.

Ingredients

  • 1 kilogram kalfsspareribs (sous-vide gegaard)
  • Rode marinade

Voor de barbecuesaus

  • 1/2 theelepel chilipeper of chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Pimentón de la vera (gerookt paprikapoeder)
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen

Voedingswaarden

3
27
52

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen