Kalfswang

4
0 - 30 minuten
Kalfswang (sous-vide gegaard)
*
stoven

Bereidingswijze

Verwarm de kalfswang zoals beschreven* op de verpakking. Kook de aardappels gaar in water met zout, giet af, even droogstomen en tot puree stampen. Roer er boter en room doorheen, breng op smaak met peper en zout.

Snij de bietjes in blokjes en doe ze in een kom. Halveer de granaatappel, hou het snijvlak in de handpalm en klop stevig met een spatel op de schil. De pitjes komen zo gemakkelijk uit de granaatappel. Verwijder de witte vliesjes. Voeg granaatappel, peterselie, limoensap, zout en olijfolie toe aan de bietjes. Schep de puree op de borden, leg daar de warme kalfswang op en lepel de bietensalade om het gerecht heen.

Serveertip: Ook lekker met een zelfgemaakte pastinaakpuree en vleesjus.

*Kalfswang van Peter’s Farm is sous-vide bereid. Leg de kalfswang in een voorverwarmde pan met boter. Verwarm deze zo’n vier tot zeven minuten op middelhoog vuur. Vergeet niet om het regelmatig te keren.

Bereid je kalfswang liever in de magnetron? Prik een aantal gaatjes in het folie en plaats het geheel op een bord in de magnetron. Verwarm het product twee tot vijf minuten op 630 watt.

Sous-vide is een bereidingstechniek waarbij voedsel eerst vacuüm wordt verpakt. Vervolgens wordt het in water gegaard op een gecontroleerde temperatuur. De voordelen? Smaak, sappen, vitaminen en mineralen blijven optimaal behouden. .

Ingrediënten

  • 4 stuks Kalfswang (sous-vide gegaard)
  • 500 gr kruimige aardappels geschild
  • 1 eetl boter
  • 4 eetl room
  • Zout
  • Peper
  • 1 granaatappel
  • 400 gr gekookte bietjes
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetl olijfolie

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.