Frenched Rack met tagliatelli, groene pesto, basilicum en roergebakken Italiaanse groenten

4
> 60 minuten
Frenched Rack
*
braden

Bereidingswijze

Verwarm een braadpan met anti- aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de olie en 1 eetlepel boter toe en laat het uitbruisen en licht bruinen. Schroei de Frenched rack in de pan aan beide zijden dicht. Voeg 1 eetlepel boter toe en temper het vuur. Voeg de takjes oregano en rozemarijn toe. Keer het vlees regelmatig en overgiet het af en toe met de braadboter. Plaats bij het braden het deksel van de braadpan schuin op de pan.

Om te bepalen hoe gaar de rack is, wordt veelal gebruik gemaakt van een kernthermometer. Hiermee wordt de temperatuur in het midden van het vlees bepaald, die aangeeft hoe gaar het vlees is. De kernthermometer wordt in het dikste deel van het vlees gestoken. Let er bij kalfsvlees met been op dat de thermometer niet te dicht bij het bot wordt gestoken. Voor rosé gegaarde Frenched Rack houd een kerntemperatuur van 60-65°C aan.

Haal voor serveren het kalfsvlees uit de pan en laat het afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuten rusten voordat het wordt aangesneden. Het vlees gaart nog 1 á 2°C door nadat het te rusten is gelegd onder aluminiumfolie. Voeg de kalfsfond aan het overgebleven braadvocht toe, breng op smaak met peper uit de molen en zout naar smaak. Even laten inkoken en serveer de jus bij het vlees.

Ingrediënten

  • 1 stuk Frenched Rack
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 200 ml kalfsfond
  • Peper uit de molen
  • Zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen