Sukade met rode kool en appel

4
0 - 30 minuten
kalfssukade (sous-vide gegaard)
*
stoven

Bereidingswijze

Doe de rode kool in een kom met de suiker, laurier en kaneel, meng goed door. Dek af en plaats 1 uur in de koelkast. Fruit de uienringen aan in boter.

Rasp 1 geschilde appel en voeg toe aan de gefruite ui. Voeg hier de gemarineerde rode kool aan toe met een scheutje rode wijn. Doe de deksel op de pan en kook op een laag vuurtje gaar in ca. 40 min. Breng op smaak met zout, peper en rode wijn azijn. Verwarm de sukade volgens beschrijving* op de verpakking. Snij de overige geschilde appels in plakken en bak goudbruin in roomboter. Verdeel de plakken appel over de borden, schep hier de rode kool op. Leg daar de verwarmde sukade op.

*Sukade van Peter’s Farm is sous-vide bereid. Sous-vide is een bereidingstechniek waarbij voedsel eerst vacuüm wordt verpakt. Vervolgens wordt het in water gegaard op een gecontroleerde temperatuur. De voordelen? Smaak, sappen, vitaminen en mineralen blijven optimaal behouden. .Leg de sukade in een voorverwarmde pan met boter. Verwarm deze zo’n drie tot vijf minuten op middelhoog vuur. Tijdens het verwarmen regelmatig keren.

Bereid je sukade liever in de magnetron? Prik een aantal gaatjes in het folie en plaats het geheel op een bord in de magnetron. Verwarm het product twee tot vier minuten op 630 watt.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfssukade (sous-vide gegaard)
  • 400 gr verse rode kool
  • 1 stuks kaneelstokje
  • 2 eetl kristalsuiker
  • 2 stuks blaadjes laurier
  • Klontje boter
  • 1 st ui in halve ringen gesneden
  • 3 st appels geschild
  • 2 st kruidnagels
  • Scheutje rode wijn
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetl rode wijn azijn

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen