Rollade met haricots verts, aardappeltjes met rode schil en rode wijnsaus

4
0 - 30 minuten
kalfsrollade
*
bakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een ur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage temperatuur (ca. 100°C) ongeveer 1 tot 1,5 uur (= kerntemperatuur 62°-65°C). Een rollade gemaakt van lende kan uitstekend rosé gegeten worden.

Neem de rollade uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat de rollade tenminste 5 minuten rusten voor het aansnijden. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade met een scherp, niet gekarteld mes in plakken.

Bereidingswijze saus: verhit de boter in een pan, voeg ui, knoflook, tijm en laurier toe en fruit het. Voeg de rode wijn en de kalfsfond toe en kook het in tot ongeveer 1,75 dl. Roer voor het opdienen de koude boter door de saus. Dat maakt de saus zacht van smaak en geeft het een mooie glans. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kook de haricots verts al dente (beetgaar). Was de aardappeltjes en halveer ze. Blancheer ze, giet af en rooster ze daarna in de oven.

Voor het serveren: schik de boontjes en aardappeltjes op een schaal, leg de rollade erop en serveer de saus er apart bij.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 stuk (lende) kalfsrollade
  • 1 eetl boter
  • 500 gr haricots verts
  • 750 g aardappeltjes met rode schil

Voor de saus

  • 1 eetl boter om te bakken
  • 3 klontjes ijskoude boter om saus af te maken
  • rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 3 dl kalfsfond
  • 3 dl rode wijn
  • peper en zout naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.