Nier, zwarte olijf, champignon, gekonfijte sjalot

4
30 - 60 minuten
kalfsnier, gespoeld
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Maak de nieren volledig schoon. Reserveer een deel van de champignons, zweet de rest aan in olijfolie, voeg de kippenbouillon toe en laat garen. Blender de massa tot een puree. Snijd de rest van de champignons en bak ze krokant aan. Halveer de sjalot, besmeer de snijkant met boter, kruid met suiker en zout en bak 20 minuten in de oven van 160˚C.

Snijd de nieren in escalopes en bak ze rosé in een hete pan met olie. Leg de nieren op de champignonpuree, halveer de olijven, dresseer alle componenten op het bord en lepel er de jus bij.

Ingrediënten

  • 1 1/5 kg, in het vet kalfsnier, gespoeld
  • 80 g zwarte olijven
  • 1 kg champignons
  • 200 g sjalot
  • jus de veau
  • 20 g boter
  • olijfolie
  • kippenbouillon
  • 30 g suiker
  • zout
  • peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.